Využijte modelovací schopnost marcipánové hmoty


Cukrářství je krásné řemeslo. A od té doby, co bylo vynalezeno tvárné madlové těsto, mají mistři cukrářští dalšího skvělého pomocníka. Právě tahle cukrářská modelína dává vzniknout těm nejkrásnějším dortovým zázrakům. Vymodelovat sošku nevěsty a ženicha na svatební dort, kabelku od Versaceho pro elegantní dámu, květiny z tropů, které dají každému výtvoru ten pravý švih. To všechno a mnoho dalšího dokáže tohle mandlové těsto, které k nám kdysi přišlo, až z dálného Orientu. Dnešní mistři cukráři i běžné hospodyňky dokáží z této suroviny pravé zázraky. Pokud navíc použijí k dobarvení speciální jedlé gelové barvičky, mohou vše domalovat ještě v originálních barevných provedeních.

Vyčarujte krásný zákusek

Sladká dobrota po obědě, jako krásná tečka za skvělým menu, je už prostě klasika. Dámy navštěvující cukrárnu, při výběru zákusku ke kafíčku mnohdy neví, který vybrat. Lákavé barvy nádherných cukrářských výrobků, krásně ozdobené sladkými perličkami nebo šlehačkové provedení s ovocem. Kdo by si nedal, když je to tak lákavé. A kdo by v dnešní době neznal figurky vyrobené z marcipánové hmoty? Tak věrné provedení figurek a věcí, že mnohý váhá, zda je to pravé nebo jen k jídlu. Každý z nás někdy ochutnal tenhle výrobek a pochopil, jak úžasná může být směs mandlí a cukru, které dávají surovině tak specifickou a neopakovatelnou chuť. Kdo jednou ochutnal, jistě na to nikdy nezapomene.

Využijte modelovací schopnost marcipánové hmoty
Ohodnoťte příspěvek